Sokker skal give velvære til dine fødder hele dagen

Det kan godt betale sig at være kritisk omkring sokker (foto eventyrsport.dk)

Det kan godt betale sig at være kritisk omkring sokker (foto eventyrsport.dk)

Man kan nemt komme til at tage gode sokker for givet, men det er altså ikke helt lige meget, hvad du stikker dine fødder i. Sokker skal ikke bare kunne holde dine fødder varme, de skal også være så robuste, at de støtter din fod og komfortable, så du kan gå i dine sko en hel dag. Mellem fod og sko skal sokken nemlig fungere som et støttelag.

Du kan også anskaffe dig en mere avanceret sok. De kan for eksempel være svedtransporterende eller temperaturregulerende, og det kan være en stor hjælp, hvis du bruger sokken til særlige formål. Hvis du bruger sokken til sport, kan den også hurtigt begynde at lugte, men lugtgenerne kan mindskes betydeligt med særlige materialer.

Gode sokker til alle lejligheder

Man kan bruge særlige sokker til løb, og man kan bruge særlige sokker til skituren. Uld og kunststof er typisk de materialer, men fremstiller sokker af, hvad enten de skal bruges til de lange vandreture eller som en hverdags- eller hyggesok.

Uld er den optimale fodvarmer, der heller ikke bliver kold, hvis den bliver våd i skoen. Ulden kan være lugtfri i længere tid, og så er uldsokker typisk rigtig behagelige at have på, når de smyger sig om foden. De tykke uldsokker er gode i skistøvlen eller bare til de fodkolde aftener, mens de tynde er velegnede til løb. Sokkerne af kunststof er gode til at transportere sveden væk fra foden, så man ikke får klamme fødder.

Hvis man vil give sine fødder den optimale oplevelse, kan man bruge en sok af kunststof som indersok og en uldsok som ydersok. På den måde udnytter man sokkernes forskellige kvaliteter optimalt. Som en bonus mindsker denne metode gnidningerne mellem fod og sko, så du kan forebygge irriterende vabler og gnavesår, der ellers kan ødelægge enhver god løbe-, ski- eller vandretur.

Se et stort udvalg af sokker her

Share

One thought on “Sokker skal give velvære til dine fødder hele dagen

  1. Pingback: Få fast grund under fødderne med sokker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *